Nederlands

Aanschouw de zee in Miramar Zeemuseum

Aanschouw de zee in Miramar Zeemuseum

Tijdens haar wandeling langs het strand van de Balearen vindt mej. Warners in 1955 ‘een uiterst teer maar wondermooi schelpje’. Getroffen door de schoonheid begint ze schelpen te verzamelen en erover te lezen. Haar verzamelwoede – ze reist in haar eentje over de hele wereld en bezoekt meer dan 80 landen – leidt uiteindelijk tot het ontstaan van Miramar Zeemuseum in Vledder. De ‘blauwe dame’ heeft haar natuurhistorisch museum als het ware schelp voor schelp opgebouwd.

Bekijk hieronder de uitzending ‘Onderweg naar de Regio’ op RTL4.

Expositie: ‘Sta oog in oog met de walvis’

In de nieuwe wisselexpositie sta je oog in oog met de walvis. Leer alles over walvissen, van hoe het ooit begon bij de oerwalvissen, welke walvissoorten er tegenwoordig rondzwemmen in onze oceanen, tot aan de walvisjacht die bijna een einde maakte aan deze giganten van de zee. En met als hoogtepunt een echt walvisskelet van zeven meter!

De expositie is een samenwerking met Naturalis en het Scheepvaartmuseum.

Dag uit met kinderen in Miramar Zeemuseum

Miramar Zeemuseum is ook voor kinderen heel erg leuk om te bezoeken. In dit natuurhistorisch museum kunnen de kinderen van alles zien, doen en beleven. Dus ben je op zoek naar een gezellig gezinsuitje in Drenthe? Plan dan zeker een bezoek. Volg een speurtocht door het museum, ervaar hoe zwaar een walviswervel is en ontdek hoe een haaienvel aanvoelt. Of maak een kunstwerkje met schelpen. Ook de Walvisroute met leuke vragen en weetjes in de museumtuin is een leuke aanvulling op je bezoek. Helemaal niet saai dus! Meer over dagje uit met kinderen.

Schelpen en sieraden kopen

In het museumcafé van Miramar Zeemuseum of buiten op het terras kun je terecht voor thee of koffie met wat lekkers. In de winkel kun je boeken, schelpen, sieraden en andere souvenirs en snuisterijen kopen. Miramar organiseert ook lezingen en (kinder)workshops. Voor scholen en groepen bieden we een speciaal programma.