Nederlands

Aanschouw de zee in Miramar Zeemuseum

Hoewel je vanuit Drenthe minstens een uur moet rijden om bij de zee te komen, kun je in Vledder naar een zeemuseum. Hier vind je het levenswerk van de excentrieke Jeanne Warners (1899 – 1986), een ‘blauwe dame met een fascinatie voor de zee’. Iedere reis vertrok ze met twee lege hutkoffers naar prachtige bestemmingen, maar eenmaal terug op Nederlandse bodem puilden deze koffers uit met bijzondere schatten. De zeebiologische en cultuurhistorische objecten, die ze verzamelde tijdens haar reizen in meer dan 80 landen, zijn te bewonderen in haar Wunderkammer of rariteitenkabinet. In de nagebouwde werkkamer tref je haar hutkoffer, typemachine, tropenhelm en andere persoonlijke bezittingen aan … alsof ze net is teruggekeerd van een van haar reizen. Download de folder.

Knutselen en speuren

Maak een spannende speurtocht door het zeemuseum en leer alles over het leven in de zee. Of kom knutselen met schelpen tijdens onze knutselmiddagen.

Plasticsoep: ‘de zeedieren hebben er de buik van vol’

Jaarlijks meer dan acht miljoen ton plastic afval in de zee. In de indrukwekkende expositie ‘Plasticsoep’ besteedt Miramar aandacht aan de wereldwijde vervuiling van zeeën en oceanen. De expositie is een samenwerking met de Plastic Soup Foundation. Ervaar de dramatische gevolgen van plastic afval voor mens, dier en milieu. Wat kun jij doen om je plastic footprint te verkleinen?