Nederlands

Bezoek onze musea voor een leuk dagje uit met kinderen

Dagje uit met kinderen

Woon je in Drenthe of ben je op vakantie in onze mooie oerprovincie? Plan dan zeker een gezinsuitje aan een van de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe. De drie musea Miramar Zeemuseum, OERmuseum en Museum Valse Kunst zijn ook voor kinderen heel erg leuk om te bezoeken. In en buiten de musea kunnen de kinderen van alles zien, doen en beleven. Helemaal niet saai dus!

Gezinsuitje naar Miramar Zeemuseum

Een gezellig dagje weg met het gezin begint in Miramar Zeemuseum in Vledder. Hier kunnen kinderen een speurtocht maken door het museum en alles leren over het leven in de zee. In de nieuwe wisselexpositie staan kinderen oog in oog met de walvis. Kom alles te weten over de walvis, bekijk het echte walvisskelet en ervaar zelf hoe zwaar een walviswervel is. Tijdens de knutselmiddagen kunnen kinderen van schelpen mooie kunstwerkjes maken, van muisjes tot monstertjes of windlichtjes. Voor de kleinere kinderen is er een gezellige kinderhoek waar ze mogen kleuren, puzzelen en spelen. Ook leuk: De Walvisroute. Volg het schelpenpaadje en loop langs een tiental borden met vragen en leuke weetjes over de walvis. De Walvisroute is vrij toegankelijk, ook buiten de openingstijden.

Familie uitje naar Museum Valse Kunst

Museum Valse Kunst in Vledder is ook erg leuk voor kinderen om te bezoeken. Dus heb je een gezellig familie uitje in Drenthe plan dan zeker een bezoek. In het kunstmuseum zijn diverse creatieve activiteiten voor kinderen. In het kinderatelier mogen jonge Picasso’s en enthousiaste kinderknutselaars meehelpen om de muurschildering over Karel Appel vrolijke kleuren te geven. Ook kunnen kinderen de kleur- en knutselplaat ‘Karel Appel Bakje’ zo kleurig mogelijk in elkaar zetten. Na afloop krijg je er ook nog een lekkere verrassing in. In het kinderatelier liggen ook kleurplaten en er ligt allerlei materiaal om een eigen kunstwerk te maken. Bij de kassa liggen nog heel leuke kleur- en doeboekjes ‘Vals ABC’ klaar. Hierin vind je alles over valse zaken. Genoeg te doen dus!

Dagje weg met gezin naar het OERmuseum

Een bezoek aan het OERmuseum in Diever is een leuk en leerzaam familie uitje. Met diorama’s, filmpjes en interactieve spelelementen ontdekken de kinderen wie de mensen waren die lang geleden in Drenthe woonden, leefden en werkten. In het oertijdmuseum in Diever zijn diverse kinderactiviteiten. Verkleed je als rendierjager, bouw een hunebed, doe een opgraving en kijk hoe een prehistorische bronsoven werkt. Of maak een speurtocht door het museum. Vanaf 12 jaar kun je ook mee met de OERwandeling naar de hunebedden. Hier hoor je het verhaal achter het ontstaan van de hunebedden. Ook een leuk gezinsuitje: volg de QR-rondwandeling vanaf het OERmuseum. Vier of zeven km sjouwen door het dorp en in het prachtige Nationaal Park Drents-Friese Wold speurend naar de mammoetlabels – sommige zijn een uitdaging – wordt zo extra leuk.