Nederlands

Wandelen in Drenthe langs grafheuvels en hunebedden

Wandelroutes

In Zuidwest-Drenthe kun je heerlijk genieten van cultuur en natuur. De gemeente Westerveld in Zuidwest-Drenthe is omringd door drie Nationale Parken: het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Wieden-Weerribben. Deze Nationale Parken lenen zich uitstekend voor fietsroutes en wandelroutes in Drenthe.

Wandelen in Drenthe langs hunebedden, grafheuvels, prehistorische boerderijen of sporen van WOII kan met de archeologische wandeltochten van het OERmuseum in Diever. Het oertijdmuseum organiseert op meerdere dagen een OERwandeling in Havelterberg en Diever. Check de agenda op oermuseum.nl.

QR-mammoetwandeling Diever

Speciaal voor kinderen heeft het OERmuseum in Diever een QR-rondwandeling gemaakt. Vier of zeven kilometer sjouwen door het dorp en in het prachtige Drents-Friese Wold speurend naar de mammoetlabels – sommige zijn een uitdaging – wordt zo extra leuk.

Walvistuinroute

In de tuin achter Miramar Zeemuseum in Vledder ligt de Walvistuinroute. Volg het schelpenpaadje en loop langs een twaalftal borden met vragen en leuke weetjes over de walvis. De Walvistuinroute is vrij toegankelijk, ook buiten de openingstijden van Miramar Zeemusem.