Nederlands

Aanschouw de zee in Miramar Zeemuseum

Aanschouw de zee in Miramar Zeemuseum

Tijdens haar wandeling langs het strand van de Balearen vindt mej. Warners in 1955 ‘een uiterst teer maar wondermooi schelpje’. Getroffen door de schoonheid begint ze schelpen te verzamelen en erover te lezen. Haar verzamelwoede – ze reist in haar eentje over de hele wereld en bezoekt meer dan 80 landen – leidt uiteindelijk tot het ontstaan van Miramar Zeemuseum in Vledder. De ‘blauwe dame’ heeft haar natuurhistorisch museum als het ware schelp voor schelp opgebouwd.

Bekijk hieronder de uitzending ‘Onderweg naar de Regio’ op RTL4.

Expositie Plasticsoep: ‘de zeedieren hebben er de buik van vol’

In de wisselexpositie ‘Plasticsoep’ aandacht voor de wereldwijde vervuiling van zeeën en oceanen. De expositie neemt je mee langs een tijdlijn van (toenemende) plasticproductie en grote natuurrampen. Maar laat ook initiatieven zien om het plasticgebruik te verminderen en vooral: wat je zelf kunt doen om het plasticverbruik te verminderen. Verbaas je over de hoeveelheid producten die we dagelijks gebruiken én consumeren met plasticdeeltjes. De expositie is kindvriendelijk ingericht. In een aparte zaal zijn nog kinderactiviteiten waar kinderen zelf de gevaren van afval voor zeedieren kunnen ervaren. De expositie is een samenwerking met Plastic Soup Foundation en Naturalis.

Dag uit met kinderen in Miramar Zeemuseum

Miramar Zeemuseum is ook voor kinderen heel erg leuk om te bezoeken. In het natuurhistorisch museum kunnen de kinderen van alles zien, doen en beleven. Dus heb je een gezellig zinsuitje in Drenthe plan dan zeker een bezoek. Maak een spannende speurtocht door het zeemuseum en leer alles over het leven in de zee. Ondervind zelf het gevaar van plasticafval voor zeedieren. Ontdek hoe de zeestromen lopen. Maak een kunstwerkje met schelpen. Of volg de Walvistuinroute met leuke vragen en weetjes. Helemaal niet saai dus! Meer over dagje uit met kinderen.

Schelpen en sieraden kopen

In het museumcafé van Miramar Zeemuseum of buiten op het terras kun je terecht voor thee of koffie met wat lekkers. In de winkel kun je boeken, schelpen, sieraden en andere souvenirs en snuisterijen kopen. Miramar organiseert ook lezingen, excursies en workshops. Voor scholen en groepen bieden we een speciaal programma.